Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

UDL Meerdaagse Reizen 2019-2020

Meerdaagse reizen 2019-2020

In 2020 organiseren we opnieuw twee boeiende reizen:
- een 10-daagse culturele rondreis in Slovenië en Istrië
- een 10-daagse culturele reis naar Armenië

DE REIZEN NAAR SLOVENIË EN ISTERIË 
EN ARMENIË ZIJN VOLGEBOEKT !
(29 augustus 2019).


Algemene toelichting voor alle reizen:

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het lid- en inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voor-schot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. De factuur voor de reis zelf wordt later door het reis-agentschap toegezonden.

 

Het trotse Slovenië en adellijke Istrië: het best bewaarde geheim van Europa, met Trieste als toemaatje

Wie de prachtreis naar Kroatië meemaakte zal ongetwijfeld de reis naar Slovenië en Istrië niet willen missen. Ook al omdat Geert Gruyaert er opnieuw onze reisleider zal zijn!
Toen in 1990 Joegoslavië uiteen spatte in een lappendeken van totaal verschillende staten, was Slovenië een van de eerste om zich onafhankelijk te verklaren. Slovenië is een perfecte symbiose van de zuiderse warmte, de finesse van de Italianen en de precisie van de Habsburgers.
Istrië is het schitterende toegangsportaal tot Kroatië.
We bezoeken de hoofdstad Ljublijana, een boeiende stad met een aaneenschakeling van prachtige barok- en art-decogebouwen.Na een overnachting aan het fraaie meer van Bled trekken we naar Ptuj, de oudste stad van Slovenië en de universiteitsstad Maribor, in 2012 culturele hoofdstad van Europa en beroemd om zijn vele huizen en paleizen uit de 15de en 16deeeuw. Verder naar het kartuizerklooster uit 1160 van Zice.

Op dag 3 verkennen we het wondermooie meer van Bled en het nationaal park van Triglav. De volgende etappe brengt ons naar Bohinj, een parel van een stad.

Op dag 4 gaan we op verkenning in de Soča vallei en houden we halt in Kobarid waar in Wereldoorlog I een vreselijke veldslag werd gestreden tussen Italië en Oostenrijk. Hemingway beschreef de gevechten in A Farewell to Arms. We doorkruisen het wijngebied van Primorska, uiteraard met degustatie!

Dag 5 is voorbehouden aan een bezoek aan de merk-waardige grotten van Postojna en Lipica waar de beroemde Lippizanerpaarden gefokt worden die ons op een paardenballet zullen vergasten. Daarna verder naar Koper, Piran en Izola, drie steden op het ‘schiereiland in Venetiaanse stijl’

Op dag 6 maken we een uitstapje naar Italië, naar de prachtige stad Trieste. Na een grondig stadsbezoek trekken we ook naar het Castello di Miramare gebouwd in opdracht van Maximiliaan van Habsburg die later Keizer van Mexico werd en er ook tragisch om het leven kwam.

 
 

De volgende dag (dag 7) rijden we het Kroatische Istrië binnen en houden halt in het kunstenaarsnest Grožnjan en daarna in de schilderachtigste stad van Istrië, Rovinj. 

Dag 8 is voorbehouden aan een bezoek aan het Venetiaanse  Porec met zijn prachtige Byzantijnse wand-mozaïeken die een plaats kregen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In Pula bezoeken we het majestueuze amfitheater, de Boog van de Sergii en het forum met de tempel van Augustus. Onze laatste twee dagen vertoeven we o.m. in Opatija, het 19de eeuwse uithangbord van de Belle Epoque. Verder nog Veprinac en het versterkte stadje Kastav met zijn beroemde Grote Loggia. Nadien rijden we door naar de havenstad Rijeka met zijn theater dat allegorische plafondschilderijen heeft van de gebroeders Klimt. Een laatste verkenning van de hoofd-stad Ljubljana of een bezoek aan het ommuurde Piran rondt deze wondermooie reis af.

Wanneer?  Van 03 tot 12 juni 2020.

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1880.
T
oeslag voor een 1-persoonskamer: € 350.

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer vanuit Brugge (rond 06.30 uur) heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- de vlucht Brussel-Ljubljana en terug
- overnachting in **** en ***(*) hotels met halfpension (buffet)
- 2 wijndegustaties + middagmaal in Ptju en op de laatste dag
- alle bezoeken vermeld in het programma
- Nederlandstalige ROC-gids: Geert Gruyaert

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstands- en annuleringsverzekering

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld. 

Inschrijven?

Door overschrijving van € 110 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bank-rekening van UDL-Brugge, met vermelding: 

SLO641           Lid(nr) …       (Naam en Voornaam) …     

Tip: schrijf tijdig in.

 

 

 

Armenië, magie en mysterie: bakermat van de christelijke beschaving

Geografisch behoort Armenië tot Azië, maar de culturele erfenis is Europees. Een land met een rijke maar bewogen geschiedenis, gelegen in de schaduw van de legendarische Araratberg. Het eerste christelijke koninkrijk  in de joods-christelijke traditie maar nu omgeven door moslimlanden. Een ongerepte natuur, indrukwekkende bergen, idyllische dorpen en oude kerken en kloosters en kastelen die  herinneren aan een mysterieus en glorierijk verleden. We bereiken ’s avonds de hoofdstad Yerevan en nemen onze intrek in het hotel. 

Op dag 2 starten we de ontdekking van dit prachtige land met een bezoek aan Odzoun en zijn enorme basiliek. Daarna trekken we naar 3 wereldberoemde kloosters: het Sanahinklooster, het Haghpatklooster en het Akhtala-klooster dat de mooiste fresco’s van Armenië bezit.

 

De volgende dag bezoeken we het klooster van Goshavank en rijden we door naar het Sevan meer, het hoogste zoetwatermeer ter wereld. Vandaar verder naar de Selimpas waar we een goed bewaarde karavanserai bezoeken, gelegen langs de zijderoute. Na het ontbijt op dag 4 begeven we ons naar het 9de eeuwse klooster van Tatev, gelegen boven een kloof die enkel te bereiken is met een van de langste kabelbanen ter wereld. We vervolgen onze reis naar de archeologische site van Zorats Kare, het Stonehenge van Armenië om de dag te beëindigen met een bezoek aan het klooster van Noravank en de grotten van Areni voor een wijnproeverij.

Op dag 5 bezoeken we het instituut voor oude manu-scripten in Matenadaran en de eeuwenoude tempel van Garni gelegen in een adembenemend landschap.

We vervolgen onze tocht met een bezoek aan de rotskerken van Geghard en eindigen weer in Yerevan met een bezoek aan de Blauwe moskee.

De volgende dag trekken we naar de Araratvlakte waar we zicht krijgen op de beroemde berg (in Turkije) waar de ark van Noach zou gestrand zijn. Hier bezoeken we eveneens het klooster van Khor Virap. Terug in Yerevan bezoeken we het monument van de genocide, het Tsitsernakaberd. De volgende dagen begeven we ons naar Etsmiadzin waar we de 4deeeuwse kathedraal bezoeken, en Zvarnots voor een bezoek aan de ruïnes van de Sint- Gregoriuskerk. Yerevan komt op dag 8 en 9opnieuw aan de beurt, maar ook nog de kloosters van Saghmosavank en Hovhanavank en het Amberdfort.

 

Wanneer?  Van 15 tot 24 september 2020.

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1500.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 320.

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer Brugge-Parijs (late voormiddag) heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- de vlucht Parijs-Yerevan en terug
- overnachting in **** en ***(*) hotels met ontbijt en avondmaal met water en 1/3 wijn
- 8 middagmalen met water en 1/4 wijn
- alle bezoeken vermeld in het programma
- 1/3 wijn p/p en water bij de avondmalen
- audioguidesysteem
- Nederlandstalige gids

Niet bij de prijs inbegrepen:

- persoonlijke uitgaven
- reisbijstands- en annuleringsverzekering

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld. 

Voor deze reis is een geldige reispas vereist.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 105 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

ARM642         Lid(nr.) …       (Naam en Voornaam) …     

Tip: schrijf tijdig in.

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

Meerdaagse reizen 2018-2019

In 2019 organiseren we opnieuw twee boeiende reizen:
- een 7-daagse culturele rondreis in de Verenigde Arabische Emiraten.
- een 9-daagse vliegtuigreis naar Kreta.

Algemene toelichting voor alle reizen:

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. De factuur voor de reis zelf wordt later door het reisagentschap toegezonden.
 

Dubai, Sharjah, Al Ain en Abu Dabi: 
het sprookje van duizend en één nacht

Schitterende witte stranden, archeologische schatten, fascinerende moskeeën, een unieke ultramoderne architectuur. In deze enig mooie reis reiken oud en nieuw elkaar harmonieus de hand.
We bezoeken modern en oud Dubai met zijn verbluffende Palmen-eiland en het sprookjesachtige Madinat Jumeirah met zijn souks, waterkanalen en zijn verbluffend zicht op het iconische 7* hotel de Burj Al Arab waar we ook een avondmaal zullen nemen. In het oude Dubai staan we in bewondering voor het Al-Fahidi Fort en slenteren we verrukt door de typische souks, de kruidenmarkt en de oogverblindende Goud Souk.

 

In het emiraat Sharjah, de culturele hoofdstad van de Arabische wereld, draagt men cultuur, traditie en educatie hoog in het vaandel. Een bezoek aan het Al Husn Fort en het prachtige museum voor kunst en cultuur staan hier op het programma.
Op dag 4 staat een bezoek aan het indrukwekkende Burj Khalifa geprogrammeerd, met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Verder nog de Dubai Mall met zijn watervallen en impressionant aquarium en de Dubai Marina, het stadsdeel met zijn verbluffende wolken-krabbers. Het Etihad museum, het nieuwste museum van Dubai is een pareltje van moderne architectuur.

Voor we naar Abu Dhabi trekken maken we een tocht door de woestijn naar de oase- en woestijnstad Al Ain met zijn hangende tuinen en zijn traditionele kamelenmarkt.
In Abu Dhabi maken we een uitstap naar de Seikh Zayad Moskee, de derde grootste moskee ter wereld en het fabelachtige Paleis van de koninklijke familie. Verder nog het Yas eiland en een panoramische rondrit langs de Corniche, met als bekroning, een bezoek aan het gloed-nieuwe, pas geopende Louvremuseum, een ontwerp van Jean Nouvel.

Wanneer? 
Van 17 tot 23 februari 2019 (ideale temperatuur.)
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1535.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 275.

Bij de prijs inbegrepen:

- transfer Brugge-Zaventem heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- lijnvlucht Brussel-Dubai en terug
- Nederlandstalige reisleider
- overnachting in twee **** hotels
- rijkelijke ontbijtbuffetten en avondmalen
- alle bezoeken vermeld in het programma.

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 95 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

DUB624 Lid(nr)…       (Naam en voornaam)…     

Tip: schrijf tijdig in want dit is een unieke kans!

 

Kreta: Mythes en impressies in blauw en wit

Volgens de legende werd oppergod Zeus op Kreta geboren. Uit een relatie met nimf Europa werd koning Minos geboren, stamvader van Kreta en meteen ook van de eerste grote Europese cultuur. De Doriërs, de Romeinen, de Byzantijnen, de Arabieren, de Venetianen en de Turken drukten hun stempel op het eiland.
We maken een unieke ontdekkingsreis doorheen dit prachtige, zonovergoten eiland van West naar Oost. We bezoeken de steden Chania en Heraklion waar koning Minos heerste in zijn paleis in Knossos. En ook de Minoïsche stad Phaistos waar de wereldberoemde discus werd gevonden.

Uiteraard staan enkele merkwaardige kloosters op het programma, zoals het Venetiaanse klooster van Aghia Triada uit 1612 en het vrouwenklooster Kéra Kardiotissa met zijn schitterende Byzantijnse fresco’s. In het zuidelijke bergachtige binnenland doen we het klooster van Arkadi aan. Het klooster van Toplau, een van de grootste en belangrijkste kloosters van Kreta staat uiteraard ook op het programma. En niet te vergeten het rotsklooster van Preveli, gebouwd boven de Kourta-liotikloof.
Maar er is nog zoveel meer, zoals de oostelijke stad Sitia en het palmenbos van Vai. Het eiland Spinalonga, een vroegere leprozenkolonie, of het Plateau van Lassithi met zijn 10 000 windmolens.
Een unieke mix van natuur, cultuur, typische dorpjes en archeologische sites vol levendige verhalen en mythes die vaak als inspiratiebron dienden van beroemde tragedies.

 


Wanneer?  Van 11 tot 19 september 2019. 

Omdat de vluchtschema’s voor 2019 naar Kreta nog niet bekend zijn, kan het gebeuren dat de reis iets vroeger of iets later doorgaat.
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1750.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 275.

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer Brugge-Zaventem heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- de vluchten
- overnachting in **** en ***(*) hotels met halfpension
- alle bezoeken vermeld in het programma
- Nederlandstalige ROC-gids. 

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstand- en annuleringsverzekering.

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 115 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

KRE625        Lid(nr)…    (Naam en voornaam)…     

Tip: schrijf tijdig in!

De reisverantwoordelijke:  Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be


_________________________________________________________________________________________

 

UDL Meerdaagse reizen 2017-2018

Meerdaagse reizen

In 2018 organiseren we opnieuw twee boeiende reizen:
- een 10-daagse vliegtuigreis naar Valencia en Madrid
- een 10-daagse vliegtuigreis naar Kroatië.

Algemene toelichting voor alle reizen:

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. De factuur voor de reis zelf wordt later door het reisagentschap toegezonden.
 

Valencia en Madrid: twee parels aan de Spaanse kroon

Op deze cultuurreis bezoeken we twee schitterende steden die elk hun eigen stempel gedrukt hebben op de culturele ontwikkeling van Spanje. We landen in Barcelona en trekken daarna met een luxecar naar Tarragona waar we de meest authentieke plekjes bezoeken. Daarna rijden we verder waar we vijf nachten zullen verblijven. Valencia is één van de rijkste cultuursteden van Spanje. We nemen dan ook ruim de tijd om de stad grondig te exploreren. Hoogtepunt is ongetwijfeld het bezoek aan de Ciudad de las Artes y las Ciencias, ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. 

Staan verder op het programma:  de oude binnenstad metde Catedral de la Seo, de Iglesia San Juan del Hospital, het Instituut voor Moderne Kunst, Lonja de la Seda (beschermd Wereld-erfgoed!), de Mercado Central, de Arabische baden, het Keramiekmuseum, enz. Op dag 3 brengen we een bezoek aan Sagunto met zijn weergaloos Romeins theater, en terug in Valencia staat het schitterende museum Almudin op het programma. Andere hoogtepunten zijn het cisterciënzerklooster San Miguel de los Reyes en de Iglesia de San Nicolas de Bari, ook wel de Sixtijnse kapel van Valencia genoemd.

In Madrid staan de grote toppers op de affiche: Het Museo Reina Sofia waar we “Guernica” van P. Picasso zullen bewonderen, het onvolprezen Prado, het Museo Thyssen-Bornemisza, het Koninklijk Paleis en het unieke Cerralbo-museum. 

Maar daarnaast krijgen we ruim de tijd om het typische Madrid te bezoeken met o.m. de Plaza de la Cibeles, de Plaza de España, de Egyptische tempel van Debod die na de bouw van de Assouan stuwdam hier volledig werd heropgebouwd, de Puerta del Sol, enz. We maken van ons verblijf in Madrid ook nog gebruik om de stad Cuenca met zijn hangende huizen te bezoeken en de versteende droomstad La Ciudad Encantada.
Een fascinerende reis!

Wanneer?  Van 9 tot 18 september 2018. 

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer:  € 1535. Toeslag voor een 1-persoonskamer:  € 320.

Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- overnachting in twee **** hotels
- alle bezoeken vermeld in het programma + flamenco avond
- halfpension + middagmaal op dag 10.

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstand- en annuleringsverzekering.                                                   

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 110 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

VAL606     Lid(nr.)….       (Naam en Voornaam)….     

Tip: schrijf tijdig in!

 

Kroatië: Werelderfgoedland aan de Adriatische zee

Sommigen beweren dat Kroatië de mooiste kust van Europa heeft. De groene baaien, contrasterend met de azuurblauwe zee en de talloze idyllische eilandjes, zijn een unieke brok natuur met meestal de zon als bondgenoot.

De Kroatische steden en het prachtige hinterland zitten vol sporen van een rijk verleden met vooral Romeinse, Byzantijnse, Venetiaanse, Turkse en barokke Habs-burgse overblijfselen.

Op deze rondreis, waarin natuur en cultuur harmonieus in elkaar vloeien, bezoeken we de barokke hoofdstad Zagreb en het al even barokke stadje Varaźdin, ook wel eens het ‘Wenen van Kroatië’ genoemd. Het Nationale Park van Plitvice met zijn tientallen glasheldere meren, verbonden door al evenveel indrukwekkende watervallen, is ongetwijfeld een hoogtepunt van de reis. In Zadar, Sibenik en Trogir staan we oog in oog met de Oud-Kroatische architectuur en Italiaanse renaissance. 

Split is een andere parel met zijn immense paleiscomplex van keizer Diocletianus. Via de Dalmatische Riviera bereiken we Bosnië-Herzegovina en trekken we naar Mostar en Pocitelj waar de Turkse invloed nog heel goed merkbaar is. Het eiland Korčula was volgens de over-levering de geboorteplaats van Marco Polo.

Via Veliki Ston met zijn 14de-eeuwse ‘Chinese Muur’ bereiken we tenslotte Dubrovnik, met de hulp van UNESCO schitterend in zijn oude glorie gerestaureerd. Een wondermooie stad die niet ten onrechte de ‘Parel van de Dalmatische kust’ genoemd wordt.

Kroatië, een niet te missen droomreis!

 

Wanneer?  Van 29 mei tot 7 juni 2018.
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1850.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 340.

Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- alle vluchten
- overnachting in **** en ***(*) hotels met halfpension
- alle bezoeken vermeld in het programma
- Nederlandstalige ROC-gids.

Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstand- en annuleringsverzekering.

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 105 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

KRO607     Lid(nr.)….     (Naam en Voornaam)….     

Tip: schrijf tijdig in!

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09        
Emailadres: stefaan.d.haene@telenet.be

_________________________________________________________________________


 

UDL Meerdaagse Reizen 2016-2017

Zesdaagse riviercruise 

Riviercruise op de Rijn: In het spoor van machtige kathedralen

Na het grote succes van de vorige UDL-cruises richten we van 20 tot en met 25 augustus 2017 een prachtige riviercruise in op de Rijn met het cruiseschip La Bohème.

Afspraak in Brugge waar een luxe touringcar ons opwacht voor de transfer naar Duitsland. We lunchen in Bonn, ex-hoofdstad van Duitsland en een belangrijke culturele metropool. We maken een mooie wandeling door de stad om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken en rijden daarna verder naar Keulen waar we om 18 uur inschepen en vergast worden op een welkomstdrink.

De volgende dag trekken we Keulen in voor een bezoek. In de namiddag vaart ons schip naar Mainz dat we op dag 3 zullen bezoeken. Na de lunch brengt de boot ons naar Worms waar we in de late namiddag aanleggen. We maken een ontspannende wandeling doorheen de oudste stad van Duitsland en bezoeken uiteraard de Sint-Peter Dom.

Op dag 4 vertrekt La Bohème ’s ochtends richting Mannheim waar onze privé touringcar ons opwacht voor een bezoek aan Heidelberg. 

In Speyer gaan we terug de boot op voor de lunch. In de namiddag maken we een verkennende wandeling door Speyer met zijn prachtige Oude Poort en mooie romaanse Dom.

Op dag 5 vaart ons schip in de voormiddag richting Frankrijk. Na de lunch aan boord stappen we uit in Straatsburg voor een geleid bezoek. Hier staan uiteraard de enig mooie kathedraal, de historische wijk en la Petite France op het programma.

’s Avonds worden we vergast op een schitterend gala-diner.

De laatste dag verlaten we, na het ontbijt, ons schip en rijden  met de touringcar van Straatsburg naar Metz waar we de lunch nemen en de stad zullen verkennen. We bezoeken ook het Centre Pompidou dat kan wedijveren met musea in Bilbao en New York op gebied van hedendaagse kunst. Het gebouw zelf is een pareltje van moderne architectuur!

In de late namiddag vatten we de terugreis aan naar Brugge.

Richtprijs op basis van 2-persoonskajuit op de pont supérieur (+125 €) of intermédiaire (en dit volgens de beschikbaarheid van de kajuiten): € 1140.

Toeslag single: € 240

Inbegrepen  in de prijs:

- Transporten vanuit Brugge en terug in een luxe-touringcar + ter plaatse
- Vol pension van dag 1 tot en met dag 6, met inbegrip van water, wijn en bier zowel in het restaurant als in de bar waar ook geestrijke dranken onbeperkt in de prijs inbegrepen zijn
- Nederlandstalige reisbegeleiding
- Topmaaltijden w.o. één galadiner op dag 5
- Geen gesleur met bagage; bij aankomst worden alle koffers tot in de kajuit gebracht
- Alle uitstappen en toegangstickets.

Niet inbegrepen:

- Reisbijstands- en annuleringsverzekering
(+ 65 euro). Wie deze verzekeringen al heeft hoeft dit bedrag niet te betalen.
- Persoonlijke uitgaven.

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De datum en de plaats hiervan wordt per e-mail of brief medegedeeld aan de deel-nemers.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 75 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

CRU597              Lid (nr.)…  (Voornaam en Naam)…     

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be

Schip La Bohème Schip La Bohème interieur. Heidelberg Dom in Keulen Metz Centre Pompidou Metz Centre Pompidou

UDL Meerdaagse reizen 2016-2017

Meerdaagse reizen

In 2017 organiseren we twee boeiende reizen:
- een 10-daagse busreis naar Berlijn en Dresden. NOG VIER PLAATSEN VRIJ !
- een 10-daagse vliegtuigreis naar Puglia. VOLGEBOEKT !

Algemene toelichting voor alle reizen:

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. De factuur voor de reis zelf wordt later door het reisagentschap toegezonden.

Berlijn, Dresden en nog zoveel meer!

In geen enkele stad is in de 20e eeuw zoveel geschiedenis geschreven als in Berlijn.  Geen enkele grootstad heeft de laatste tien jaar ook zo’n metamorfose ondergaan als Berlijn.

We vertrekken uit Brugge met een luxeautocar via Helmstedt en Magdeburg die we zullen bezoeken. Op dag 2 rijden we naar Potsdam waar we het slot Sanssouci bezoeken om dan door te rijden naar Berlijn. We bezoeken grondig de stad in al zijn rijke aspecten en trekken op dag 7 verder naar Dresden waarover de Franse president Jacques Chirac ooit zei: ‘Dresden is een juweel van de Europese cultuur en dikwijls de inspiratiebron voor het creatieve potentieel van onze naties.’ Niet ten onrechte wordt Dresden dan ook ‘het Firenze aan de Elbe’ genoemd. We trekken twee dagen uit om deze enig mooie stad te bezichtigen en keren vervolgens via Weimar, Erfurt en Eisenach terug naar Brugge. Ook deze drie laatste steden zullen we bezoeken.

Wanneer? Van 10 tot 19 juni 2017. 

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1260
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 295

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- overnachting in **** hotels
- alle bezoeken vermeld in het programma

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstand- en annuleringsverzekering                                                 

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 110 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

BER587    Lid (nr.)….       (Voornaam en Naam)….    

Tip: schrijf tijdig in!

Puglia: de Griekse hiel van Zuid-Italië 

Zuid-Italië, dat is de bakermat van onze beschaving. Het is een lang verhaal van buitenlandse bezetters, van Grieken over Carthagers, Romeinen, Arabieren, Fransen, Oostenrijkers … 

Zuid-Italië, dat was ook de oogappel van Frederik II van Hohenstaufen die in Castel del Monte een achthoekig wonder liet optrekken. Het is trouwens een land van wonderen: hier vloeit het bloed van de heilige Januarius, weent de Madonna en leefde Padre Pio.

Zuid-Italië dat is een streek waar mensen wonen in merkwaardige bouwsels zoals de sassi in Matera of de wonderlijke trulli in Alberobello.

Een reis om niet te missen met bezoeken aan Manfredonia, Testa di Gargano, Monte San Angelo, Castel del Monte, Martina Franca, Bari, Lecce en Otranto. 

Zuid-Italië: hier ligt de echte ziel van een overheerlijk land.

Wanneer?  12 tot 21 september 2017

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1650
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 250

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- alle vluchten
- overnachting in **** en ***(*) hotels
- alle bezoeken vermeld in het programma
- Nederlandstalige ROC-gids: Kristin Depaep 

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstand- en annuleringsverzekering

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 105 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

ITA588         Lid (nr.)….  (Voornaam en Naam)….    

Tip: schrijf tijdig in!

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be 

 

______________________________________________________________________
 

 

UDL Meerdaagse reizen 2015-2016

Meerdaagse Riviercruise

Riviercruise: 'Met Van Gogh de Rhône op'

Jawel, u leest het wel degelijk goed: we organiseren opnieuw, van 18 tot 25 augustus 2016, een prachtige riviercruise op de Rhône en de Saône, met het cruiseschip Van Gogh, naar de streek van Van Gogh.
Vanuit Brugge vertrekken we met een luxe-autobus naar Dijon. We lunchen in Troyes dat we kort bezoeken en logeren de eerste avond in Dijon waar we een verken-nende stadswandeling maken. Op dag 2 rijden we door naar les Baux de Provence dat we bezoeken en dan verder naar Martigues waar we om 18 uur inschepen en vergast worden op een welkomstdrink.
De volgende dag varen we richting Port Saint-Louis, over het kanaal van Fos langs de Middellandse Zee om daarna te vertrekken voor een excursie naar de Camargue. Bezoek aan Saintes-Maries-de-la-Mer en Arles.
Op dag 4 staan Avignon en Viviers op het programma.
Op dag 5 krijgen we een geleid bezoek aan de Gorges de l’Ardèche met le Pont d’Arc en doen we in Loriol een wijnkelder aan om te proeven van de bekende Clairette de Die.p dag 6 bezoeken we het stadje Vienne en varen dan verder naar Lyon dat we met de gids zullen verkennen.
Op dag 7 varen we dan door de Mâconnais naar Tournus en trekken van daaruit naar de abdij van Cluny en het kasteel van Cormatin.
De laatste dag is het tijd om afscheid te nemen van het schip en zijn bemanning. We rijden terug Bruggewaarts maar houden tegen de middag halt voor de lunch in Epernay dat we kort zullen bezoeken. In de vooravond bereiken we onze eindbestemming Brugge.

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer op de pont supérieur of intermédiaire (en dit volgens de beschikbaarheid van de kajuiten): € 1470.

Toeslag single: € 275.

Inbegrepen in de prijs:

- Transporten vanuit Brugge en terug in een luxe touringcar +  ter plaatse
- Vol pension van dag 1 tot en met dag 8 met inbegrip van alle dranken, zowel in het restaurant als in de bar (all inclusiveformule!). Overnachting in Dijon op basis van halfpension
- Middagmalen op dag 1, 2, 8 in een lokaal restaurant + water en wijn
- Topmaaltijden op de boot w.o. één gala-diner op dag 7
- Geen gesleur met bagage. Bij aankomst worden alle koffers tot in de kajuit gebracht
- Alle uitstappen en toegangstickets.

Niet inbegrepen:

Annulerings- en reisbijstandsverzekering (€ 63). Wie deze verzekeringen al heeft hoeft dit bedrag niet apart te betalen.
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 75 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

CRU577              Lid (nr.)…  (Voornaam en Naam)…     

Tip: schrijf tijdig in! Vorig jaar was de reis op 48 uur volgeboekt!

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be

In 2016 richten we twee boeiende culturele reizen in:
- een 8-daagse reis naar Budapest  en omgeving
- een 10-daagse reis naar ‘Het hart van Spanje’.

Algemene toelichting voor alle reizen:

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien voor de gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. De factuur voor de reis zelf wordt later door het reisagentschap toegezonden.

Tip: Wacht niet en schrijf onmiddellijk in!

Het koninklijke Budapest en omgeving

Budapest is zonder twijfel de grootste toeristische attractie van Hongarije. Tijdens deze prachtige reis zullen we niet alleen kennismaken met de onwaarachtige schoonheid van de hoofdstad maar ook met charmante steden in de omgeving. Szentendre, Esztergom, Visegrad, Kecskmét, Veszprém zullen u verleiden met hun boeiende cultuur, imposante gebouwen en hun pure authenticiteit. We bezoeken Pannonhalma met zijn indrukwekkende abdij en unieke schatkamer, Eger met zijn 13e-eeuwse burcht en het paleis van de ‘Grote Proost’ en natuurlijk ook Gödöllö waar we het voormalige zomerpaleis bezoeken van keizer Franz-Jozef en keizerin Sissi! Kortom, een reis die in het geheugen zal gegrift blijven!

Wanneer? Van 29 mei tot 5 juni 2016. 

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1250.

Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 165.

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport  in een luxeautocar 
- vlucht Brussel-Budapest en terug
- Nederlandstalige lokale reisleider
- 7 overnachtingen in **** hotel Mercure City Center
- half pension + 3 middaglunchen 
- alle bezoeken vermeld in het programma.

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven.
- reisbijstands- en annuleringsverzekering (= 40 euro).                                                 

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 90 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

BOE565        (Lidnr.)…       (Voornaam en Naam)…     

Het kloppende hart van Spanje:
van Bilbao tot Madrid – Midden Spanje zoals u het niet kent!
  

De schitterende wereldmacht die het middeleeuwse Spanje was heeft een uniek patrimonium geschapen dat door de UNESCO terecht werd uitgeroepen tot ‘Patrimonium van de mensheid’. Onze verkenning gebeurt, van noord naar zuid: van het groene Baskenland met Bilbao waar we het Gügenheimmuseum bezoeken, via de Riojastreek naar Castilië-León om te eindigen aan de poort van Madrid.
 

En daartussen bezoeken we o.m.de wijnstad Haro, Santo Domingo del Calzada en het prachtige maar ongekende stadje Soria. 
 

 

Verder naar het wereldberoemde klooster van Santo Domingo de Silos en via het historische Covarrubias en de site van Atapuerca (werelderfgoed van de UNESCO!) naar Burgos. Tussen Burgos en León bezoeken we Fromista, Villalcazar de Sirga, Carrión de los Condes en het enig mooie San Miguel de Escalada.

León, Valladolid, Tordesillas en Zamora staan eveneens op het programma en natuurlijk ook het onvergetelijke Salamanca. Van daaruit gaat de tocht naar Avilla, Segovia en La Granja de San Ildefonso. Op de laatste dag bezoeken we nog de Valle de los Caïdos waar zich het praalgraf bevindt van Generalissimo Franco om te eindigen met een uitgebreid bezoek aan het Escorial, het pantheon van de Spaanse koningen.

Wanneer? Van 6 tot 15 september 2016.

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1750.

Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 210.

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal ransport  in een luxeautocar
- alle vluchten
- overnachting in **** en ***(*) hotels op basis van half  pension 
- alle bezoeken vermeld in het programma
- Nederlandstalige ROC-gids. 

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstands- en annuleringsverzekering.

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering waarop u later uitgenodigd wordt.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 95 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

SPA566         (Lidnr.)…     (Voornaam en Naam)…     

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09

 E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be

__________________________________________________________________________________

 

 

 

 

UDL Meerdaagse reizen 2014-2015

Meerdaagse reizen

De reis naar Schotland is volgeboekt.
Voor de reis naar Washington en omgeving kunnen nog drie personen inschrijven.
Voor meer info over deze reis, zie programmaboekje 1, blz. 32-33.

Riviercruise: Het estuarium van de Gironde

Na het enorme succes van onze riviercruise langs de Seinevallei, organiseren we opnieuw van 12 tot 19 augustus 2015 een prachtige riviercruise naar de delta van de Gironde, de Dordogne en de Garonne. Golvend langs de valleien van de Médoc, de Libournais of de Entre-deux-Mers.

Vanuit Brugge vertrekken we met een luxe-autobus via Tours, waar we middaglunchen, naar Bordeaux waar we inschepen op het vlaggeschip van de Maatschappij Croisi- Europe, de Cyrano de Bergerac. Welkomstdrink en avondmaal op de boot.

De volgende dagen gaan we de Médoc ontdekken met o.m. Château Lafite-Rotschild, Château Latour en Mouton Rotschild.

Op dag 3 bezoeken we Blaye en het rotsdorpje Bourg.
Op dag 4 staat Saint-Emilion op het programma met bezoek aan een lokaal wijnbedrijf en uiteraard degustatie! Op dag 5 bezichtigen we het kasteel van Roquetaillade en het stadje Cadillac.
Op dag 6 varen we naar Bordeaux en bezoeken het histo- rische centrum in de namiddag. ’s Avonds worden we vergast op een galadiner.
Op dag 7 bezoeken we verder Bordeaux en rijden we na de lunch naar het Loirestadje Saumur waar we overnachten.
Op onze laatste dag bezoeken we de schittterende abdij van Fontevraud en de collegiale kerk van Candes-Saint- Martin. Na de middaglunch in Chinon, terugreis naar Brugge.

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer op de pont supérieur of intermédiaire (en dit volgens de beschikbaarheid van de kajuiten): € 1450.
Toeslag single: € 240.

Inbegrepen in de prijs:
- Transporten vanuit Brugge en terug in een luxe touringcar + ter plaatse
- Vol pension van dag 1 tot en met dag 8 met inbegrip van alle dranken, zowel in het restaurant als in de bar (all inclusiveformule!)
- Overnachting in Saumur op basis van halfpension
- Middagmalen op dag 1, 7, 8 in een lokaal restaurant + water en wijn
- Topmaaltijden op de boot w.o. één gala- diner op dag 6
- Geen gesleur met bagage. Bij aankomst worden alle koffers tot in de kajuit gebracht
- Alle uitstappen en toegangstickets.

Niet inbegrepen:
Annulerings- en reisbijstandsverzekering (€ 60). Wie deze verzekeringen al heeft hoeft dit bedrag niet afzonderlijk te betalen).

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?
Door overschrijving van € 60 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

CRU547 Lid (nr )... (Voornaam en Naam) ... Tip: schrijf tijdig in!

Vorig jaar was de reis in 48 uur volgeboekt!

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be

UDL Meerdaagse reizen 2014-2015

In 2015 organiseren we twee boeiende reizen:
- een 10-daagse reis naar Schotland
- een 8-daagse reis naar Washington.

Algemene toelichting voor alle reizen:

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten.
De factuur voor de reis zelf wordt later door het reisagentschap toegezonden.

 

Indrukwekkend en romantisch Schotland

Een boeiende ontdekkingstocht door een onbeschrijfelijk mooi deel van Schotland: de mooiste stukken van de Highlands, fiere Schotse steden en het Hebrideneiland Skye. Een mengeling van rijke cultuur en fascinerende natuur. Rond Schotland hangt nog altijd een adagio van mysterieuze legendes, trotse authenticiteit, heroïek en onafhankelijkheidsdrang. 

Tijdens deze reis bezoeken we afwisselend karaktervolle steden zoals Edinburgh en Glasgow, robuuste kastelen, sfeervolle vissershavens, een indrukwekkende natuur en een eigenwijs maar vriendelijk volk. Een reis om niet te missen!

Wanneer? 4 tot 13 juni 2015. 

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1950.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 330.

Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport  in een luxeautocar 
- vluchten Brussel-Edinburgh  en terug
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- overnachting in ****  en ***(*) hotels 
- alle bezoeken vermeld in het programma
- bezoek aan een whisky distilleerderij met proeverij

Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven

- reisbijstands- en annuleringsverzekering.          

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?
Door overschrijving van € 100 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

RSCH543    (Lidnr.)…       (Voornaam en Naam)…     

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09

Tip: schrijf tijdig in!

Edinburgh

***********************************************************

Washington

Washington en omgeving: een onvergetelijke ervaring!

Wie de reis naar New York meemaakte mag zeker niet nalaten Washington te bezoeken. Want dit is een stad die geschiedenis schreef en schrijft. We bezoeken de meest imposante regeringsgebouwen, het Witte Huis, het Lincoln en Jefferson Memorial, het Capitool, the Library of Congress, de Mount Vernon, Old town Alexandria, het Arlington National Cemetery waar JF Kennedy begraven ligt. Verder nog het Shenandoah National Park gelegen in een erg mooi gedeelte van de Blue Ridge Moutains. En niet te vergeten het legendarisch Colonial Williamsburg, helemaal gerestaureerd zoals in de tijd van de Onafhankelijkheidsstrijd.
Voor cultuurminnende bezoekers biedt Washington DC een schat aan oude en hedendaagse kunst. Je kunt er 'De boodschap van de engel aan Maria' van Jan van Eyck gaan bewonderen, 'De verzoeking van Sint-Antonius' van Breugel, 'De Kruisafneming' van Rembrandt, 'Het meisje met de rode hoed' van Vermeer, 'Napoleon' van David en 'De acrobatenfamilie' van Picasso, naast werken van Fra Angelico, Botticelli, da Vinci en Velázquez, maar ook kubisme, impressionisme, pop-art, enzovoort.

Wanneer?  16 tot 23 september 2015.

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1900.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 270.

Bij de prijs inbegrepen:

- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- alle vluchten
- overnachting in **** hotels 
- alle bezoeken vermeld in het programma
- Nederlandstalige ROC-gids Rik Goossen. 

Niet bij de prijs inbegrepen:

- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven
- reisbijstands- en annuleringsverzekering.

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 105 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:

RWSH544       (Lidnr.)…     (Voornaam en Naam)…

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
Tip: schrijf tijdig in!         E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be

_________________________________________________________________________

 

UDL Meerdaagse reizen 2013-2014

Riviercruise langs de vallei van de Seine

Van 9 tot 13 augustus 2014 richten we een unieke riviercruise op de Seine in. Alle geïnteresseerde leden, ook minder mobiele personen, kunnen deze reis probleemloos meemaken.

Vanuit Brugge vertrekken we met een luxe-autobus naar Parijs. Onderweg bezoeken we Saint-Denis waar zowat alle Franse koningen begraven liggen. Na de lunch in Parijs, bezoeken we met onze Nederlandstalige reisleider, enkele ongekende wijken van Parijs. In de vooravond schepen we in. Welkomstdrink en avondmaal op de boot. Romantische avondboottocht langs de verlichte monumenten van Parijs.

De volgende dagen trekken we naar Conflans-Ste- Honorine, Vernon, Andelys, het kasteel van Vascoeuil en Rouen. Verder nog naar Honfleur, la Côte Fleurie, Trouville, Deauville …

De laatste dag meren we terug aan in Parijs en bezoeken we opnieuw enkele stadsdelen die voor de meeste deelnemers waarschijnlijk onbekend zijn. Voor wie dat wenst, mogelijkheid tot shopping in Parijs.

Het wordt een reis van zalig genieten en bezoeken aan een rustig tempo en in een betoverende sfeer.

Richtprijs op basis van 2-persoonskamer: € 980

Toeslag single: € 180

Inbegrepen in de prijs:

- Transporten van en naar Parijs in een luxe-autobus.
- Vol pension van dag 1 tot en met dag 5, met inbegrip van water, wijn en bier zowel in het restaurant als in de bar waar ook geestrijke dranken (whisky, Irish-coffee etc.) onbeperkt in de prijs inbegrepen zijn.
- Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis.
- Topmaaltijden w.o. één galadiner op dag 4.
- Buitenkajuiten op bovendek met alle comfort.
- Geen gesleur met bagage. Bij aankomst worden alle koffers tot in de kajuit gebracht.
- Alle uitstappen en toegangstickets.

Niet inbegrepen:

Reisbijstands- en annuleringsverzekering (+ 25 euro). Wie deze verzekeringen al heeft hoeft dit bedrag niet te betalen.

Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt per e-mail of brief meegedeeld.

 

Inschrijven?

Door overschrijving van € 55 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge met vermelding:

CRU531       Lid (nr)…    (Voornaam en Naam)…     

De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09

Meerdaagse reizen
 
In 2014 richten we twee boeiende reizen in:
- een 10-daagse reis naar Helsinki en de Baltische
  Landen (herneming)
- een 11-daagse reis naar Roemenië.
 
Algemene toelichting voor alle reizen:
Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. 
De factuur voor de reis zelf wordt later door het reisagentschap toegezonden.
 
Helsinki (Finland) en de Baltische Landen
 
Op deze onvergetelijke rondreis nemen we u mee naar Helsinki, de hoofdstad van Finland, een unieke stad met prachtige Jugendstill-architectuur, unieke bouwwerken en tientallen musea. Op dag 3 nemen we de ferry naar Tallinn, de hoofdstad van Estland en start ons bezoek aan de Baltische Landen Estland, Letland en Litouwen. Deze drie landen worden vaak in één adem genoemd maar hebben elk een heel eigen karakter dat iedereen zal fascineren. Een reis om niet te missen!
Wie voor deze reis vorig jaar op de wachtlijst stond en zijn voorinschrijvingsbedrag niet terug vroeg is automatisch voor deze reis ingeschreven.
 
Wanneer?  Van 27 mei tot 05 juni 2014.
 
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: 
€ 1380.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: 225 €.
 
Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport     in een luxeautocar 
- vluchten Brussel-Helsinki en Vilnius-Brussel
- overzet met ferry in 2e klasse
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- reisbijstands- en annuleringsverzekering (= 87 euro)
- overnachting in **** hotels 
- alle bezoeken vermeld in het programma
Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven. 
                                                  
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.
 
Inschrijven?
Door overschrijving van € 92 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:
 
RBA2 511        (Lidnr.)…       (Voornaam en Naam)…     
 
Tip: schrijf tijdig in!
De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09.
 
Tallin Riga Rundale
Roemenië, parel van de Karpaten 
 
Met zijn 237 500 km² oppervlakte is Roemenië de grote broer van de Balkan. Het is het enige land dat zich met een Romaans sprekende bevolking in de Slavische Balkan wist te handhaven. Een schitterend land met een prachtige natuur en een rijke, ongerepte cultuur.
We maken een boeiende rondreis die zowat alle facetten van dit fascinerende land zal tonen.
We bezoeken de protserige hoofdstad Boekarest en trekken dan verder het binnenland in naar Transsylvanië, naar Curtea de Arges en het enig mooie Sibiu, culturele hoofdstad van Europa in 2007. Verder naar de historische stad Sighisoara die werd opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst.
In Moldavië bezoeken we enkele wereldberoemde kloosters (Humor, Voronet, Sucevita, Moldoviita, Neamt) met prachtige fresco’s, zowel binnen als buiten. Ook het kloostercomplex van Agapia dat ooit 1 000 nonnen telde, staat op het programma.
Maar ook de prachtige natuur komt ruimschoots aan haar trekken met het natuurpark van de Bicaz-kloof, een tocht doorheen de Karpaten, het Rode Meer…
Kortom, een reis om niet te missen!
 
 
De fraai beschilderde kloosterkerk van Voronet. 
Voronet 'Kloosterkerk'
Wanneer? Van 2 tot 12 september 2014.
 
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: 
€ 1460.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 270.
 
Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- alle vluchten
- reisbijstands- en annuleringsverzekering
- overnachting in **** en ***(*) hotels en 
- alle bezoeken vermeld in het programma
- Nederlandstalige ROC-gids 
Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven.                                                                               
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.
 
Inschrijven?
Door overschrijving van € 105 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:
 
ROE523         (Lidnr.)…      (Voornaam en Naam)…     

Tip: schrijf tijdig in!
De reisverantwoordelijke:  Stef D’haene, tel. 050 39 16 09.
                                                                         E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be
 
             Targu Mures                                                             Surdesti: Houten Toren
Targu Mures Surdesti: Houten toren.

   

____________________________________________________________________________

UDL Meerdaagse reizen 2012-2013

 In 2013 richten we twee boeiende reizen in:

- een 10-daagse reis naar Helsinki en de Baltische Staten
- een 10-daagse reis naar Sicilië.
 
Algemene toelichting voor alle reizen:
Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. 
De factuur voor de reis zelf wordt later door het reis-agentschap toegezonden. 
 
Helsinki (Finland) en de Baltische Staten
 
Op deze onvergetelijke rondreis nemen we u mee naar Helsinki, de hoofdstad van Finland, een unieke stad met prachtige Jugendstill-architectuur, unieke bouwwerken en tientallen musea. Op dag 3 nemen we de ferry naar Tallinn, de hoofdstad van Estland en start ons bezoek aan de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Deze drie staten worden vaak in één adem genoemd maar hebben elk een heel eigen karakter dat iedereen zal fascineren. Een reis om niet te missen! 
 
Talinn

Wanneer?

Van 28 mei tot 06 juni 2013. 

Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1380
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 225.
 
Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar 
- vluchten Brussel-Helsinki en Vilnius-Brussel
- overzet met ferry in 2de klasse
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- reisbijstands- en annuleringsverzekering (= 87 euro)
- overnachting in **** hotels 
- alle bezoeken vermeld in het programma.
 
Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven.
 
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.
Inschrijven?
Door overschrijving van € 92 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:
 
RBA502      Lid (nr)…  (Voornaam en Naam)…     
 
Tip: schrijf tijdig in! 
De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
 
Riga Rundale
 
 
Sicilië: Kruispunt van culturen
 
Het grootste eiland van de Middellandse Zee, rond de machtige kruin van de Etna-vulkaan wordt vaak het ‘archeologisch museum van Europa’ genoemd. De vruchtbare bodem lokte zowat 3000 jaar geleden de Grieken naar het eiland die hier schitterende tempels, theaters en steden bouwden waarvan er heel wat uitstekend bewaard bleven. Maar ook de Romeinen, de Moren, de Fransen en de Spanjaarden lieten hun oog vallen op Sicilië en drukten er hun eigen stempel op.
Maar een bezoek aan Sicilië is ook genieten van een geurig decor van kruiden, fruit, bloemen en planten, van een aparte, bijna Afrikaanse levensstijl en van een geraffineerde keuken. 
We bezoeken o.m. Palermo, Monreale, Cefalu, Agrigento, Syracuse, Taormina, de Etna …
Een reis om niet te missen!
 
Monreale klooster
Wanneer?
Van 4 tot 13 september 2013
 
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1480
Tip: schrijf tijdig in!
 
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 250.
 
Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- alle vluchten
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- reisbijstands- en annuleringsverzekering
- overnachting in **** en ***(*) hotels  
- alle bezoeken vermeld in het programma.

Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven.
 
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering.
De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.
 
Inschrijven?
Door overschrijving van € 90 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:
 
RSI503         Lid (nr)…  (Voornaam en Naam)…     
 
Tip: schrijf tijdig in!
 
De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be
 
Agrigento Taormina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In het werkjaar 2011-2012
hebben we drie boeiende reizen ingericht:
 
- een 6-daagse reis naar New York
- een 8-daagse reis naar de Piemonte in Italië 
- een 8-daagse busreis naar Mulhouse en omstreken
 
Algemene toelichting voor alle reizen:
Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld. Dit bedrag is geen voorschot op de reissom maar dient om alle toegangsgelden te betalen, de fooien van gidsen en buschauffeurs, de verzekeringen, de onkosten reisbrochure en de algemene onkosten. 
De factuur voor de reis zelf wordt later door het reisagentschap toegezonden.
 
 
 
New York, The city that never sleeps…
4 tot 9 mei 2012
 
New York: een wereldstad waar men nooit op uitgekeken raakt! New York bezoekt men niet, dat beleeft men. Een stad die werkelijk alles te bieden heeft van cultuur, architectuur, shopping, multiculturele restaurantjes tot het bruisende stadsleven.
We bieden onze leden aan deze unieke stad te verkennen aan een heel interessante prijs: het Empire State Building, het Guggenheim Museum en het Modern Art Museum, Tribeca en Soho, Central Park en Broadway.
We bezoeken ook de Broolyn Heights, Ground Zero waar ooit de Twin Towers stonden, de Sint Patricks Cathedral,Times Square en de Strawberry Fields, China Town, Harlem waar we een echte Gospeldienst bijwonen, Soho en Staten Island …
 
New York heeft zoveel te bieden, teveel om zomaar op te noemen. Eén ding staat vast: het is een stad die je in haar greep neemt en je daarin houdt.
 
Wanneer? 
4 tot 9 mei 2012
 
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1650
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 320
 
Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar – openbaar vervoer in New York
- vluchten Zaventem-New York en terug
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- reisbijstands- en annuleringsverzekering (= 87 euro)
- overnachting in **** Novotel Timesquare  (superlocatie!) met schitterend ontbijtbuffet en     avondmaal 
- alle bezoeken vermeld in het programma
 
Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven.
 
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.
 
Inschrijven?
Door overschrijving van € 80 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:
RNY 484               Lid (nr)…  (Voornaam en Naam)…     
Tip: schrijf tijdig in!
 
De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
 

 

UDL Meerdaagse Reizen

De stille, miskende schoonheid van Mulhouse en de Opper-Rijn in Frankrijk

6 tot 13 juni 2012
 
Nog enkele plaatsen beschikbaar! Snel inschrijven!
 
Wie niet zo graag een vliegtuigreis maakt komt dit jaar zeker aan zijn trekken tijdens deze 8-daagse busreis naar één van de mooiste, maar weinig gekende plekjes in Frankrijk. Bovendien logeren we slechts in één comfortabel hotel in Mulhouse! Deze pittoreske stad heeft bovendien, naast zijn mooie architectuur, heel wat te bieden, met niet in het minst zijn unieke Musée de 
l’Automobile. 
Maar er is nog zoveel meer. We bezoeken o.m. de abdij Saint-Léger in Murbach (foto), de pittoreske Vogezen-stadjes Kaisersberg, Riquewihr, Türckheim en Ribeauvillé. En verder nog Neuf Brisach, een meesterwerk van Vauban, de kapel van de benedictijnenabdij Petrus en Paulus in Ottmarsheim.
 
Op dag 5 trekken we o.m. naar de wereld-vermaarde kapel van Le Corbusier in Ronchamp en op dag 6 bezoeken we Colmar en het enig mooie museum Unter-linden. Op dag 7 wippen we de grens over en bezoeken Basel, de oudste universiteitsstad van Zwitserland. Op de terugreis houden we halt in Haut-Koenigsbourg en bezoeken het machtige kasteel. 
Tenslotte rijden we door tot de Mont Saint-Odile  voor een bezoek aan het klooster. 
Als kers op de taart: een bezoek aan het prachtige Centre Pompidou in Metz! Dit is een unieke gelegenheid!
 
Wanneer?
6 tot 13 juni 2012
 
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1080.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 190.
 
Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- Nederlandstalige ROC-reisleider
- reisbijstands- en annuleringsverzekering
- overnachting in Mulhouse
- alle bezoeken vermeld in het programma.
 
Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven.
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.
 
Inschrijven?
Door overschrijving van € 105 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:
 
RMU-485            Lid (nr)…  (Voornaam en Naam)…     
 
Tip: schrijf tijdig in!
 
De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
                                               E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be
 

 

Musée l' Automobile Mulhouse

UDL Meerdaagse Reizen

Het boeiend erfgoed van de Piemonte (Italië)
2 tot 9 september 2012
 
2011 staat in Piemonte en vooral in de hoofdstad Turijn in het teken van de viering van de 150ste verjaardag van de Italiaanse eenmaking. Met zijn prachtig gevarieerde landschappen, zijn zachte klimaat, zijn schitterende kerken, abdijen en paleizen, heeft de Piemonte alles om de meest veeleisende toerist te bekoren.
Met reisgids Willy Gillis, die ons al eerder begeleidde in Umbrië en Extremadura, bezoeken we uitgebreid Turijn en gaan op zoek naar het UNESCO werelderfgoed. 
 
We maken een dagtrip naar Val di Susa met de prachtige benedictijnenabdij S. Michele della Chiusa. Op dag 4 trekken we naar Ivrea en de Sacri Monti. Dag 5 is voorbehouden voor de stadjes Cavour met het 11e eeuwse abdijcomplex Abazzia di Staffarda, het  stadje Savigliano en het ongerepte Saluzzo. De volgende dag brengen we een bezoek aan het prachtige bergkerkje Elva en na de lunch aan het historische centrum van Cuneo en de  schitterende middeleeuwse stad Mondovi. Op dag 7 worden we verwacht in de indrukwekkende kerk van San Vicoforte, het Castello dei Marchesi Falletti in Barolo, en het verrassende gotische Cherasco. We eindigen deze reis in het historische centrum van Alba, de hoofdstad van de truffel.
 
 
 
De fijnproevers komen in de Piemonte zeker aan hun trekken want gastronomisch is deze streek een absolute topper met uitmuntende wijntjes!
 
Wanneer?  
2 tot 9 september 2012
 
Richtprijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1290
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 250
 
Bij de prijs inbegrepen:
- vervoer vanuit Brugge heen en terug + lokaal transport in een luxeautocar
- vluchten Zaventem-Turijn en terug
- Nederlandstalige ROC-reisleider (Willy Gillis!)
- reisbijstands- en annuleringsverzekering
- overnachting in ****/*** hotels in Turijn, Saluzzo, Mondovi en  Cherasco, met ontbijt en avondmaal 
- alle bezoeken vermeld in het programma
 
Niet bij de prijs inbegrepen:
- middagsnacks, tafeldranken en persoonlijke uitgaven.
 
Verdere praktische info zal gegeven worden tijdens een voorreisvergadering. De juiste datum hiervan wordt later aan de deelnemers meegedeeld.
 
Inschrijven?
Door overschrijving van € 100 inschrijvingsgeld (geen voorschot) op de bankrekening van UDL-Brugge, met vermelding:
 
RIT 468               Lid (nr)…  (Voornaam en Naam)…     
Tip: schrijf tijdig in!
 
De reisverantwoordelijke: Stef D’haene, tel. 050 39 16 09
                                               E-mailadres: stefaan.d.haene@telenet.be