Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

UDL Wijnatelier

In 2019 wordt het 'Wijnatelier' niet ingericht!

UDL Wijnatelier 2016

Een 7de wijnatelier
vindt plaats op
 woensdag 16 maart 2016.

‘Hoe vaker  je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot ... proeven = genieten.’

We stellen tijdens onze 7de wijnavond  aantrekkelijke wijnen uit Oostenrijk  voor.
Vroeger vond men hier en daar een voortreffelijke wijnbouwer. Nu bewijst een heuse generatie wijnbouwers dat Oostenrijk een volwaardig wijnland is.
Onze vertrouwde wijnmeester proeft met ons mee en geeft deskundige commentaar. Samen met hem zoeken we naar een goede combinatie met  één of meerdere gerechten.

Het wordt alweer een topavond: op een gezellige manier degusteren we kwaliteitsvolle wijnen. U moet echt geen zogenaamde kenner zijn om mee te genieten.
Er is ook geen enkel commercieel opzet.

Wanneer?  Woensdag 16 maart 2016 om 19 uur.

Waar?  Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat,
             200 Sint-Andries (via hoofdingang).

Opmerkingen:
- Max. 27 deelnemers en ieder brengt zelf 3 wijn-glazen mee.
- Inbegrepen in de prijs : wijn, water, broodjes, tekst.

Inschrijven?
Door overschrijving  van  € 20 op de bankrekening van  UDL-Brugge met vermelding:

WPR575             Lid (nr.) …  (Voornaam en Naam) …

Verantwoordelijk bestuurslid:
Annemie Mortier, tel. 050 54 86 96 en  Patrick Deruwe, tel. 050 38 44 60

_____________________________________________________________________________________________

UDL Wijnatelier 2015

Wijnatelier

Voor de ware 'liefhebber' is wijn als ‘gebottelde poëzie’. En voor degenen die  water verkiezen graag deze uit-spraak: ’Water, met mate gedronken, is niet schadelijk voor de gezondheid’.
We stellen tijdens onze 6de wijnavond  aantrekkelijke wijnen uit de Bourgogne  voor.
Wat is er zo merkwaardig en zelfs mythisch aan deze streek? Kan men er  lekkere wijntjes vinden en degu-steren zonder zich 'bekocht'  te voelen?
Onze vertrouwde wijnmeester proeft met ons mee en geeft deskundige commentaar bij drie witte en drie rode wijnen. Samen met hem zoeken we naar een goede combinatie met  één of meerdere gerechten.
Het wordt een topavond: op een gezellige manier degusteren we kwaliteitsvolle wijnen. U moet echt geen zogenaamde kenner zijn om mee te genieten.

Er is ook geen enkele commerciële opzet.

Vergeten we daarbij niet: ‘Een goede wijn drinkt men met mate(n)’.

Wanneer ?  Woensdag 11 maart 2015 om 19 uur.
Waar ?  Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat, Sint-Andries (via hoofdingang).

Opmerkingen:
- Max. 27 deelnemers en ieder brengt zelf 3 wijn-glazen mee.
- Inbegrepen in de prijs : wijn, water, broodjes, tekst.

Inschrijven?

WPR548             Lid (nr) …  (Voornaam en Naam) …

Verantwoordelijk bestuurslid: Wilfried Seys, tel. 050 33 45 29

UDL Wijnatelier 2014

We degusteren wijnen uit de Elzas.  Het is een toeristisch-aantrekkelijke streek met  een  heel   mooi  aanbod aan lekkere wijnen. Onze vertrouwde ‘wijngids’ suggereert ons opnieuw de   goede combinaties van spijs en drank.

Wat drink je  met 'Asperges op zijn Vlaams'? Je zal je gezelschap zeker weten te verbazen met  een (droge) Muscat d'Alsace.

En wat denk je van een Riesling met zalm (vers, gemarineerd of gerookt) of  met forel?

Wie ooit een lekkere Gewürtztraminer heeft gedegusteerd vergeet dit nooit meer!

Het blijft een leerrijke maar vooral een gezellige groepsdegustatie. En onthoud dit: 'een   goede wijn drinkt men met mate(n)'.

Wanneer? Woensdag 19 maart  2014 om 19 uur.

Waar? Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat, Sint-Andries Brugge (via hoofdingang).

Opmerkingen:

- Max. 27 leden en ieder brengt zelf 3 wijnglazen mee.

- Inbegrepen zijn: wijn, water, broodje, tekst.

Inschrijven?

Door overschrijving van € 19 op de bankrekening van UDL met vermelding:

WPR529      Lid  (nr)…       (Voornaam en Naam)…

Verantwoordelijk bestuurslid: Wilfried Seys, tel.  050 33 45 29

UDL Wijnatelier 2013

Dit is ons  vierde wijnatelier. UDL-Brugge maakte in september 2011 en 2012 een groepsreis naar Piemonte (‘aan de voet van de bergen’) maar  wij 'bezoeken' tijdens onze wijnreis meerdere streken.

Het Latijn is ‘in’ tegenwoordig. Vandaar: ‘Nihil amico vinove optabilius’. (of: Niets is het winnen waard tenzij wijn en een goede vriend).
Tot aan de 2de wereldoorlog dronk een doorsnee Italiaan  meer wijn dan flessenwater, want de wijn was er als dorstlesser goedkoper... En wie herinnert zich uit zijn jeugdjaren niet de mandflessen met wijn van eerder marginale kwaliteit?
Ondertussen is er veel gewijzigd in goede zin.  En heel interessant: Italië promoot meer en meer de inheemse druivenrassen. Goede wijnen kan je zeker vinden in Piemonte, Toscane, Umbrië, de Marken,....
Zoals voorheen bieden we deze avond aantrekkelijke betaalbare wijnen aan, en het blijft een boeiende ontdekkingstocht o.l.v. onze  gewaardeerde wijngids.
We proeven naast een ‘droge’ Prosecco nog twee witte en drie rode wijnen. En het wordt eens te meer een heel gezellige degustatie.

Wanneer ?
Woensdag 20 maart 2013 om 19 uur.

Waar ?
Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat (via de hoofdingang)

Inschrijven?
Het bedrag van 20 euro overschrijven op de bankrekening van UDL met vermelding:

WPR510     Lid(nr.)...   (Voornaam en Naam)

Opmerkingen:
- Max. 27 leden en  ieder brengt zelf 3 wijnglazen mee.
- Inbegrepen in de prijs: wijn, water, broodje, tekst.

Verantwoordelijk bestuurslid:  Wilfried Seys,  tel. 050  33 45 29

Barola